Міністр юстиції Норвегії, якій загрожував вотум недовіри, подала у відставку

Міністр юстиції Норвегії, якій загрожував вотум недовіри, подала у відставку

Укрінформ
Міністр юстиції Норвегії Сілві Лістхауг подала у відставку перед голосуванням за вотум недовіри їй.

Про це пише The Local із посиланням на заяву міністра.

"Я ціную, що Siv (партія - ред.) та вся партія Прогресу були готові відійти від нашої позиції як партнера уряду для підтримки мене на посаді міністра юстиції. Однак, я не можу дозволити того, щоб мій вихід означав втрату влади й впливу для партії Прогресу", - написала Лістхауг.

Вона прийняла це рішення після того, як у понеділок християнські демократи відмовилися її підтримувати через її контроверсійний пост у Facebook.

На своїй сторінці у Facebook 9 березня вона розмістила фотографію бойовиків аль-Шабаб, звинувативши при цьому опозиційну партію Лейбористів у тому, що для них "права терористів важливіші за національну безпеку країни". 

Читайте також: Норвегія не визнає російські "вибори" в Криму

Таким чином вона розкритикувала лейбористів за те, що вони були проти урядової пропозиції - позбавляти громадянства людей, які створюють загрозу для життєвих інтересів країни, без судового розгляду.

Зазначається, що міністр пізніше все ж таки видалила свій пост і вибачилася в парламенті, однак дві опозиційні партії все одно вирішили голосувати за вотум недовіри їй, через те, що вона раніше відмовлялася вибачатися, коли її 8 разів це просили зробити минулого тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-