Меркель поки не привітала Путіна

Меркель поки не привітала Путіна

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель поки не привітала переобраного президента РФ Володимира Путіна, але збирається це зробити найближчим часом.

Про це сказав прес-секретар Штеффен Зайберт на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний канцлер, як заведено в таких випадках, побажає йому успіху. Вона напише йому телеграму, і до того ж дуже скоро", - сказав Зайберт.

Він зазначив, що у цій телеграмі мова, цілком можливо, піде і про ті виклики, перед якими стоять на даний час двосторонні відносини. Зайберт визнав наявність багатьох розбіжностей у підходах, нагадавши, що Берлін чітко критикує Москву з ряду питань, у тому числі щодо України, щодо Сирії, її роль у деяких міжнародних конфліктах. 

Але водночас, як заявив Зайберт, контакти і переговори з російським лідером і урядом дуже важливі. За його словами, Німеччина хоче хороших відносин з Росією, з російським народом і урядом, але "повинна дивитися на речі реалістично: як Росія поводиться на міжнародній арені і в своїй країні". 

Представництво ФРН, як зазначив його офіційний представник, взяло до відома результати президентських виборів у Росії і те, що Путін залишиться, очевидно, президентом РФ найближчі 6 років і, таким чином, "партнером по переговорах федерального уряду". 

Читайте також: Лідери США і Європи не поспішають вітати Путіна

Що стосується оцінки самого процесу виборів у РФ, то Берлін, за словами Зайберта, почекає висновків міжнародних спостерігачів, серед більш як 600 з яких було близько 60 німців. Поки що німецька влада турбує те, що багато неурядових організацій, які хотіли спостерігати за процесом, було занесено російською владою у список "іноземних агентів". Таке обмеження активності цивільного суспільства не відповідає принципам демократії, підкреслив Зайберт. 

Як повідомлялося, за попередніми даними російського ЦВК, діючий президент РФ Володимир Путін на виборах 18 березня отримав щонайменше 75% голосів підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-