У парламенті Британії назвали причину, за якої хочуть перенести Brexit

У парламенті Британії назвали причину, за якої хочуть перенести Brexit

Укрінформ
Комітет з питань виходу Великої Британії з ЄС (Brexit) у Палаті громад британського парламенту запропонував перенести дату виходу країни з Європейського Союзу у зв'язку з затягуванням переговорного процесу.

Сторони досі не можуть дійти згоди щодо деяких центральних питань - таких, як питання кордону між Північною Ірландією та Ірландією, йдеться в доповіді комітету, оприлюдненій у неділю, 18 березня, повідомляє DW.

"Якщо принципові аспекти майбутнього партнерства не будуть визначені до жовтня 2018 року, уряд має прагнути до розширення перехідного періоду", - йдеться в доповіді.

Читайте також: Німеччина не збирається бути "скарбником" ЄС після Brexit

Нагадаємо, перехідний період, під час якого Лондону і Брюсселю необхідно домовитися про те, як виглядатиме майбутнє партнерство, закінчується 29 березня 2019 року.

Якщо уряд у Лондоні не запропонує "реального" плану рішення "ірландського" питання, переговори про вихід Британії з ЄС можуть зайти в глухий кут, заявив у березні і голова Європейської ради Дональд Туск.

Як повідомлялося, одним із найважчих пунктів у переговорах щодо Brexit стало питання про статус кордону між Північною Ірландією і Республікою Ірландія, що входить у ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-