Чехія і Словаччина обурені заявами МЗС Росії щодо виробництва

Чехія і Словаччина обурені заявами МЗС Росії щодо виробництва "Новічка"

Укрінформ
Чехія і Словаччина категорично відкидають заяви російської сторони, що їх країни можуть бути виробниками нервово-паралітичної речовини "Новічок", яким були отруєні екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія.

Про це повідомляє ВВС.

В суботу представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що "найбільш вірогідним джерелом походження даного хімікату є ті країни, які приблизно з кінця 90-х років по теперішній час проводять інтенсивні дослідження речовин з проекту "Новічок". За версією Захарової цими країнами є Великобританія, Словаччина, Чехія, Швеція і, можливо, США, нагадує агентство.

"Категорично відкидаємо, що Словаччина будь-яким-чином може бути пов'язана з хімічною зброєю - чи йдеться про четверте покоління, чи інше - і його використанням", - сказав представник МЗС Словаччини Петер Суско.

Міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцкий назвав заяви Захарової "абсолютно необгрунтованими і спекулятивними" і сказав, що чеська сторона зобов'язана реагувати на подібні висловлювання.

Читайте також: Порошенко висловив солідарність з великою Британією щодо "хімічної атаки" Кремля

"Це класичний приклад того, як можна маніпулювати інформацією в громадському просторі, робити вкрай спекулятивні заяви без будь-яких  доказів, - написав у "Твіттері" Стропніцкий. - Ця інформація з'явилась вже кілька днів тому на вебсайті "Супутник", що містить багато  дезінформації.

Міністр закордонних справ Швеції Марго Валльстрем також назвала твердження Захарової про шведське походження "Новічка" неприйнятними і необґрунтованими. "Замість цього Росії слід відповісти на запитання Сполученого Королівства", - цитує Валльстрем агентство Рейтер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-