В ОБСЄ назвали умову для Придністровського врегулювання

В ОБСЄ назвали умову для Придністровського врегулювання

Укрінформ
Спеціальний представник голови ОБСЄ щодо Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні переконаний, що довіра - ключовий компонент урегулювання конфлікту.

Про це дипломат заявив в інтерв'ю «Вільній Європі» напередодні свого першого візиту до Молдови. 

«Довіра є ключовим компонентом вирішення будь-якого конфлікту. Спікер парламенту Республіки Молдова пан Канду нещодавно сказав, що на цьому етапі сторонам необхідно шукати практичні рішення: «Треба шукати точки зіткнення і вибудовувати довіру. Треба починати довіряти один одному, а лише після цього говорити про одруження». Я повністю підтримую цей підхід, оскільки робота міжнародних партнерів полягає у сприянні цій довірі: коли довіра існує, остаточне політичне врегулювання стає можливим», - підкреслив Фраттіні.

Дипломат зазначив також, що «остаточне врегулювання Придністровського конфлікту стане підтвердженням суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова в її загальновизнаних міжнародним співтовариством межах».

 Фраттіні особливо підкреслив при цьому, що  надання спеціального статусу для Придністров'я не буде несприятливим для Молдови.  

Читайте також: Експерт вважає, що Росія прагне "федералізувати" все, до чого дотягнеться

Франко Фраттіні здійснить свій перший візит до Республіки Молдова як Спецпредставник ОБСЄ з 26 по 28 березня. Він проведе переговори з вищими посадовцями Молдови і керівництвом невизнаного Придністров'я, у тому числі з обома політичними представниками в переговорному процесі. 

Фраттіні  також зустрінеться з акредитованими послами переговорного формату «5+2» щодо Придністровського врегулювання, до складу якого входять Молдова і Придністров'я, - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі. 

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-