Отруєння Скрипаля: токсин до валізи його доньки підклали у Москві - ЗМІ

Отруєння Скрипаля: токсин до валізи його доньки підклали у Москві - ЗМІ

Укрінформ
Нервово-паралітична речовина "Новічок", якою був отруєний у Великобританії колишній шпигун британської розвідки з РФ Сергій Скрипаль, могли помістити до валізи його дочки Юлії ще до її відльоту з Москви в Лондон.

Про це повідомляє liga.net з посиланням на The Telegraph.

Згідно з повідомленням, британські спецслужби розглядають версію, в якій отруйною речовиною міг бути просякнутий предмет одягу, косметика чи дарунок, які пізніше виявилися в будинку колишнього полковника ГРУ в Солсбері. В такому випадку, впевнені правоохоронці, виконавці злочину навмисно обрали своєю метою доньку Скрипаля.

Читайте також: Тирани відчувають демократію. Світові ЗМІ про справу Скрипаля

Видання пише, що антитерористична поліція та MI5, які розслідують справу, більше не дотримуються версії про те, що злочинці були на території Великобританії та самостійно провезли туди отруйну речовину.

Слідчі вважають, що зловмисники без проблем могли проникнути до квартири Юлії Скрипаль в Москві та підкласти отруту в її багаж і вона сама ненавмисно завезла речовину у своїй валізі на територію Королівства.

Читайте також: Зеркаль: Отруєння в Британії – це продовження агресії Росії після Грузії та України

Рейсом з Москви, який приземлився, за даними поліції, в 14:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом) Юлія Скрипаль прибула у Великобританію у суботу, 3 березня. Вже наступного дня, 4 березня вони з батьком пішли в торговий центр міста Солсбері, де їм стало погано.

Джерела The Telegraph повідомили, що, незважаючи на велику кількість камер відеоспостереження, поліція не знайшла на записах ймовірних злочинців. Це також може підтверджувати версію про те, що всі постраждалі могли отруїтися в будинку.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Джонсон сказав, кого хотіла залякати Росія

За даними видання, в даний момент Сергій Скрипаль і його донька все ще знаходяться в реанімації.

Читайте також: Чотири країни НАТО закликають Росію розкрити дані програми "Новічок"

Один з основних розробників нервово-паралітичної речовини "Новічок" Вил Мирзаянов раніше розповів, що формула речовини була засекречена, тому тільки РФ могла використовувати її.

Раніше повідомлялося, що Великобританія планує вислати з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки, а також скасує контакти високого рівня з Росією.

Читайте також: США вважають РФ винною у нападі на Скрипалів - Гейлі

Крім того, будуть прийняті й інші заходи, зокрема припинені всі дипломатичні контакти на високому рівні, в тому числі скасовується запрошення глави МЗС РФ Сергія Лаврова відвідати Лондон. Британські ж міністри і члени королівської родини не відвідуватимуть чемпіонат світу з футболу, який відбудеться в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-