Отруєння Скрипаля: Лондон не просив застосувати статтю 5 статуту НАТО - Столтенберг

Отруєння Скрипаля: Лондон не просив застосувати статтю 5 статуту НАТО - Столтенберг

Укрінформ
Велика Британія не зверталася до НАТО щодо застосування статті 5 Північноатлантичного договору, яка передбачає відповідь усіх країн-членів Альянсу у випадку нападу чи погрози нападом на одного із союзників.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи позицію Альянсу у зв'язку із застосуванням Росією бойової хімічної речовини на території Великої Британії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Об’єднане Королівство не зверталося до НАТО щодо застосування ст. 5. Це питання лежить у компетенції кожної нації. НАТО, у свою чергу, готове надати підтримку Великій Британії, включаючи політичну, а також допомогу у проведенні розслідування", - заявив глава Альянсу.

Він також закликав Росію відповісти на усі питання, порушені Лондоном у зв'язку із застосування на британській території бойової хімічної речовини.

Читайте також: КремлеЗМІ поширили низку абсурдних фейків про отруєння Скрипаля - огляд ЄС

Як відомо, 5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його донька Юлія. Потерпілі перебувають у критичному стані.

Скрипаль отримав у Великобританії притулок після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-