Манафорт закликав суддю відхилити звинувачення проти нього

Манафорт закликав суддю відхилити звинувачення проти нього

Укрінформ
Колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт закликав федерального суддю відхилити звинувачення у відмиванні грошей і незаконному лобіюванні.

Про це пише "Новое время" з посиланням на Bloomberg.

Манафорт бореться з двома звинуваченнями, висунутими спеціальним радником ФБР Робертом Мюллером у федеральних судах штатів Вашингтон і Вірджинія. Політтехнолог звернувся з вимогою відхилити звинувачення, які розглядає федеральний суд Вашингтона.

Його захисники раніше переконували, що Мюллер перевищив свої повноваження, оскільки був призначений розслідувати можливу змову між Росією і передвиборчою кампанією Трампа.

Читайте також: Манафорт може отримати довічне ув'язнення

Зараз адвокати Манафорта переконують, що прокурори Мюллера нібито не тільки перевищили повноваження, а й неправомірно виступили перед великим журі - колегією  присяжних, - які звинуватили Манафорта.

Читайте також: Янукович розповів про відносини з Манафортом

Нагадаємо: Манафорту пред'явлено звинувачення, які стосуються відмивання грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Його також звинувачують в тому, що він не зареєструвався в якості іноземного агента, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте також: Мюллер направив повістку до суду для отримання документів на Трампа та помічників

Нові звинувачення проти Манафорта були оприлюднені після того, як його діловий партнер Рік Гейтс визнав себе винним у дачі неправдивих показань і змові проти США у справі про ймовірне втручання Росії у вибори президента в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-