Янукович розповів про відносини з Манафортом

Янукович розповів про відносини з Манафортом

Укрінформ
Обвинувачений у державній зраді екс-президент Віктор Янукович заявляє, що особисто не оплачував послуги американського консультанта Пола Манафорта і останні 4 роки з ним не бачився і не спілкувався.

Про це він сказав на прес-конференції у п’ятницю в Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я особисто не підписував із ним (Манафортом - ред.) жодних угод. Я особисто не встановлював ніяких сум оплат за його роботу, і ця тема у мене з ним ніколи не обговорювалася, скільки він має отримувати. У відносинах між нами питань його фінансової винагороди чи оплати взагалі не було", - заявив Янукович.

Екс-президент нагадав, що почав співпрацювати Манафортом у другій половині 2005 року, і виборча кампанія до парламенту навесні 2006 року проходила за його участю і за участю Пола Манафорта та його людей. Але працювали вони на той час з апаратом "Партії регіонів", розповів Янукович. Так само це відбувалося, за його словами, і під час президентських виборів 2010 року. "Весь цей час Пол Манафорт мав справу з апаратом "Партії регіонів", – наголосив Янукович.

Читайте також: Янукович каже, що за чотири роки зустрічався з Путіним "лічені рази"

Згодом, зазначив він, Манафорт працював його радником на громадських засадах, але бачився з ним лише за зустрічах, де розглядалися міжнародні питання, а особистих контактів не було. "Я з ним зустрічався завжди – радників у мене було багато – на зустрічах, коли розглядалися міжнародні питання. Пол Манафорт брав у них участь. Як таких особистих контактів у мене з ним не було. Він працював в основному з Адміністрацією президента. Був такий порядок", – сказав екс-президент.

При цьому він наголосив, що останні 4 роки взагалі не спілкується з Манафортом і нічого про нього не чув, а всю інформацію про нього отримує лише зі ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, 19 серпня 2016 року народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив копії документів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів щодо передачі коштів екс-раднику Віктора Януковича Полу Манафорту. Згідно із документами Манафорт отримав понад 12 мільйонів доларів від Партії регіонів з 2007 по 2009 роки. Також повідомлялося, що в США розслідуватимуть можливу участь Манафорта в корупційних схемах в Україні.

Читайте також: Манафорт порадив "ПР" перейменуватися в "Опоблок" після втечі Януковича - Bloomberg

30 жовтня 2017 року Полу Манафорту і його бізнес-партнеру Ріку Гейтсу висунули звинувачення за 12 пунктами, у тому числі у відмиванні грошей і таємній змові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-