Манафорт порадив

Манафорт порадив "ПР" перейменуватися в "Опоблок" після втечі Януковича - Bloomberg

Укрінформ
Колишній політтехнолог "Партії регіонів" і екс-глава передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт після втечі Віктора Януковича до Росії почав консультувати "Опозиційний блок".

Про це повідомляє Bloomberg.

"Манафорт повернувся до України через кілька місяців після того, як Янукович був повалений, а Росія анексувала Крим, та порадив колишній президентській "Партії регіонів" перейменуватися в універсальну партію - "Опозиційний блок", - яка б могла бути голосом росіян на сході", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Манафорт 17 разів приїздив до України в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах.

Як підкреслює видання, ці поїздки були здійснені значно пізніше, ніж було вказано в попередніх обвинувальних висновках про лобістську діяльність американського політконсультанта.

За словами джерел, знайомих із ситуацією, ці поїздки принесли Манафорту менший прибуток, оскільки Янукович утік до Росії. Видання повідомляє, що за даними одного з лідерів "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, за роботу на парламентських виборах в Україні в 2014 році, де Манафорт провів щонайменше місяць, консультуючи лідерів партії, він отримав близько 1 мільйона доларів.

Читайте також: Суд відпустив Манафорта з-під домашнього арешту на похорон

Крім того, джерела повідомили виданню, що Манафорту не заплатили за частину його роботи на українських виборах наприкінці 2015 року.

Як повідомлялося, Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні спеціального радника Роберта Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, зокрема через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом Януковичем 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-