Отруєння Скрипаля: Джонсон закликає світ дати відповідь

Отруєння Скрипаля: Джонсон закликає світ дати відповідь

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон закликав світову спільноту до солідарності та єдиної відповіді через справу про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це йдеться на сайті британського відомства.

"Поки ми чекаємо пояснень з боку Росії про те, як розроблена російськими військовими нервово-паралітична речовина була застосована у Британії, міністр закордонних справ Борис Джонсон сьогодні закликає союзників та керівників міжнародних організацій узагальнити всі відомі дані про інцидент і, в разі, якщо підозри про участь Росії в нападі підтвердяться, підготувати міжнародну відповідь через таку безвідповідальну поведінку", — йдеться у повідомленні.

Джонсон підкреслив, що якщо напад було сплановано і здійснено російською стороною, то даний інцидент необхідно розглядати не тільки як загрозу для Британії, але і як чітке порушення угоди про заборону хімічної зброї.

Як відомо, 4 березня у британському містечку Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Також постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд офіційно оголосив, що вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: посольство РФ просить надати зразки отруйної речовини

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія "з високою ймовірністю" відповідальна за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Канцлер ФРН Ангела Меркель рішуче засудила цей напад, вона серйозно сприймає оцінку британського уряду з питання про відповідальність Росії за цей напад.

До неї також приєдналися США, Австралія та інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-