Отруєння Скрипаля: посольство РФ просить надати зразки отруйної речовини

Отруєння Скрипаля: посольство РФ просить надати зразки отруйної речовини

Укрінформ
Представник посольства Росії у Британії заявив, що РФ буде готова відповісти на ультиматум британської влади про отруєння Сергія Скрипаля та його доньки після того, як будуть надані зразки отруйної речовини.

Про це передає Reuters.

У посольстві також повідомили, що влада РФ не пов'язана з отруєнням, а на звинувачення зі сторони британської влади "будуть відповідні заходи".

"Росія не відповість на ультиматум Лондона, поки не отримає зразки отруйної хімічної речовини", - заявив представник посольства.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія або безпосередньо відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його доньки, або вона дозволила, щоб нервово-паралітична речовина потрапила до чужих рук.

За словами Мей, речовина, якою отруїли Скрипаля, - з групи "Новічок", була розроблена в Росії, раніше в РФ її виробляли і, можливо, продовжують виробляти. Прем'єр також висунула Москві ультиматум, щоб та до вечора вівторка надала пояснення щодо отруєння Скрипаля.

У відповідь на це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що "Росія жодного стосунку" до отруєння екс-агента ГРУ не має.

Колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 5 березня відвезли до лікарні британського міста Солсбері. Поліція заявила, що їх отруїли нервово-паралітичними речовинами, а також що напад був умисним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-