В ЄС все ще очікують, що Трамп скасує “каральні” мита на сталь

В ЄС все ще очікують, що Трамп скасує “каральні” мита на сталь

Укрінформ
У Євросоюзі все ще очікують, що США виключать європейських виробників із рішення про обкладання підвищеними митами імпорту сталі в розмірі 25% та алюмінію в 10%.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань робочих місць, економічного розвитку, інвестицій та конкурентної спроможності Юркі Катайнен під час дебатів у Європарламенті у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що ЄС буде виключений (із переліку імпортерів, щодо яких підвищуються мита – ред.) як ключовий партнер у сфері політики, безпеки і економіки, який веде справедливу торгівлю зі Сполученими Штатами», - наголосив віце-президент Єврокомісії.

Він акцентував увагу на тому, що упродовж попередніх років Євросоюз і США вжили дієвих заходів у протидії політиці демпінгування, яку веде Китай через надання субсидій своїм виробникам і експортерам сталі й алюмінію.

Читайте також: Каральні тарифи: у Берліні пояснили Трампу, хто радітиме торговій війні США з ЄС

У свою чергу, єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом повідомила, що проведені минулого тижня консультації з американською стороною поки що не внесли ясності, чи планує адміністрація президента Дональда Трампа виключити європейську сталь і алюміній із рішення про протекціоністські заходи у сфері зовнішньої торгівлі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп заявив про намір запровадити 25-відсоткове мито на імпорт сталі та 10-відсоткове - на увезення алюмінію.

Зазначене рішення Адміністрації США вже викликало негативну реакцію у світі. Зокрема, Євросоюз підготував проект адекватної відповіді на можливі протекціоністські заходи з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-