Каральні тарифи: у Берліні пояснили Трампу, хто радітиме торговій війні США з ЄС

Каральні тарифи: у Берліні пояснили Трампу, хто радітиме торговій війні США з ЄС

Укрінформ
У Берліні сподіваються, що президент США Дональд Трамп перегляне рішення про введення каральних тарифів на імпорт сталі та алюмінію і не допустить торгової війни.

Про це заявив в п'ятницю міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я сподіваюся, що президент Трамп переосмислить свою заяву, ми повинні зробити все можливе, щоб уникнути міжнародного торгового конфлікту», - йдеться в заяві німецького міністра, поширеного його прес-службою.

Габріеля дуже турбує заява президента Трампа про те, що США наступного тижня введе імпортні мита на сталь та алюміній у розмірі 25% для сталі і 10% для алюмінію для усіх країн, які поставляють цю продукцію в США.

Читайте також: У палаті представників США проти мит Трампа на сталь і алюміній

«На відміну від, можливо, інших держав, німецькі і європейські компанії не беруть участь в недобросовісній конкуренції у виробництві сталі і алюмінію, але така глобальна кругосвітня облава США найсильнішим чином вплине саме на наш експорт і робочі місця», - заявив глава німецького МЗС.

За його словами, обгрунтування цього заходу інтересами національної безпеки США (розділ 232) абсолютно незрозуміло, особливо для партнерів в ЄС і НАТО.

«Ця торгова суперечка, що насувається, між США і ЄС не відповідає інтересам Європи і США. Якщо дві сторони сваряться, радіє третя», - підкреслив Габріель.

Дипломат вважає, що ЄС повинен рішуче відреагувати на каральні тарифи США, що загрожують тисячам робочих місць в Європі. У Вашингтоні не повинні сумніватися в цьому, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-