Російські політемігранти у Британії заявили, що бояться за свої життя

Російські політемігранти у Британії заявили, що бояться за свої життя

Укрінформ
Після отруєння Сергія Скрипаля російським політемігрантам у Великій Британії також може загрожувати небезпека.

Про це повідомляє «Независимая газета» із посиланням на лідера правозахисного руху біженців із РФ «Говоріть голосніше!» Андрія Сидельникова

«Якщо підтвердиться російський слід, а особисто в мене немає у цьому ніяких сумнівів, то в першу чергу необхідно вислати з Великої Британії усіх працівників російського посольства, Росспівпраці, пропагандистських російських ЗМІ. А також придивитися до всіх, хто з ними так чи інакше співпрацював», - сказав Сидельников. За словами Сидельникова, «список подібних осіб для правоохоронних органів Великої Британії міжнародний рух «Говоріть голосніше!» вже готує».

«Чиновники, що стояли і тим більше які стоять на службі режиму Володимира Путіна, не повинні уникнути відповідальності», - підкреслив політемігрант. Відповідальність має полягати і у візових обмеженнях для сімей російських чиновників. Оформити ці вимоги передбачається у вигляді листа прем'єр-міністрові Терезі Мей.

Рух «Говоріть голосніше!» був заснований у Лондоні опозиціонером Андрієм Сидельниковим, який виїхав із Росії. Він став відомий у Британії своїми акціями проти влади, що діяла в РФ. Зокрема, активісти «голосно» пікетували російських зірок, що підтримують Путіна, які приїжджали до Великої Британії з концертами. Рух організовував демонстрації на захист прав росіян, проводив пікети біля російського посольства з вимогами на плакатах притягнути до відповідальності вбивць колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка тощо.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Москва відмовляється відповідати на ультиматум Лондона

Напередодні британський прем'єр Тереза Мей заявила, що уряд Великої Британії дійшов висновку, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалих було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою в РФ. У зв'язку з цим російського посла викликали у МЗС Великої Британії.

Мей також заявила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон буде готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь. Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російська сторона не відповідатиме на ультиматум Лондона у зв'язку зі "справою Скрипаля" доти, поки Велика Британія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні фігуранти.

Поліція міста Солсбері 5 березня оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали двоє людей. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі знаходяться в критичному стані.

Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Фото: zimamagazine.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-