Польща сподівається зблизити з Ізраїлем інтерпретацію історії часів Голокосту

Польща сподівається зблизити з Ізраїлем інтерпретацію історії часів Голокосту

Укрінформ
Польща сподівається ще на одну зустріч зі спеціальною групою Ізраїлю з питання польсько-ізраїльського історичного діалогу.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, повідомляє Польське Радіо.

"Польща чекає на другу зустріч польсько-ізраїльських цільових груп щодо історичного діалогу", - говориться в повідомленні.

За словами глави польського МЗС, дату другої зустрічі команд польсько-ізраїльського діалогу ще не визначено. "Я думаю, нам треба подивитися на цей діалог як на більш тривалий процес зближення ... інтерпретацій історії часів Голокосту в Польщі", - зазначив Чапутович.

Перша зустріч польсько-ізраїльських груп з цього питання відбулася наприкінці лютого в Єрусалимі.

Читайте також: Інтелектуали України і Польщі: ворожнечу між двома народами провокує Кремль

Як відомо, парламент Польщі проголосував за зміни до закону про Інститут національної пам'яті (ІНП), а на початку лютого президент Польщі Дуда підписав документ, одночасно направивши його для оцінки до Конституційного суду країни. Суд має оцінити, чи не суперечить закон статті Конституції про свободу висловлювань і положенням кримінального характеру, що випливають з цього закону. Сумніви у президента РП викликає, зокрема, і положення, де говориться про "українських націоналістів".

В Ізраїлі обурення викликало положення закону, яке передбачає кримінальне переслідування за "публічне і всупереч фактам" звинувачення Польщі і польського народу в злочинах нацистів у роки Другої світової війни. В Ізраїлі це сприйняли як спробу Варшави заборонити критику поляків за злочини проти євреїв у роки війни, про які розповідають свідки й нащадки жертв Голокосту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-