Макрон сказав, за яких умов Франція може завдати ударів по Сирії

Макрон сказав, за яких умов Франція може завдати ударів по Сирії

Укрінформ
У разі отримання офіційним Парижем беззаперечних доказів того, що у Сирії хімічну зброю цілеспрямовано використовували проти цивільного населення, Франція готова завдати ударів по відповідних об’єктах у країні.

Про це президент Франції Еммануель Макрон заявив під час прес-конференції в рамках свого візиту до Індії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Саме того дня, коли ми з нашими американськими партнерами отримаємо беззаперечні докази про перетин «червоної лінії» - про те, що хімічну зброю було використано проти цивільних з метою спричинення летальних наслідків, - ми діятимемо так само, як діяли американці кілька місяців тому», - сказав Макрон.

Читайте також: У 2017 році в Сирії загинуло більше дітей, ніж коли-небудь – генсек ООН

Він додав, що має на увазі спрямовані удари по об’єктам у Сирії.

Окрім того, Макрон вказав на те, що Росія не зробила достатньо для того, щоб вплинути на президента Сирії Башара Асада та покращити ситуацію, зокрема в регіоні Східна Гута.

Читайте також: США погрожують вдарити по Асаду, якщо в ООН знову заблокують перемир'я

Як відомо, на початку березня Франція та США оголосили про те, що готові надати тверду відповідь та не терпітимуть безкарності у разі доведення використання хімічних засобів проти цивільного населення в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-