США погрожують вдарити по Асаду, якщо в ООН знову заблокують перемир'я

США погрожують вдарити по Асаду, якщо в ООН знову заблокують перемир'я

Укрінформ
Сполучені Штати висловили готовність завдавати удару по угрупованнях режиму Башара Асада, які за підтримки Росії та Ірану нищать мирне населення в Східній Гуті, якщо Рада Безпеки ООН знову не зможе забезпечити режим припинення вогню в цьому регіоні.

З відповідною заявою виступила в понеділок на засіданні РБ ООН постійний представник США при Організації Ніккі Гейлі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо міжнародна спільнота неспроможне постійно діяти, бувають випадки, коли держави змушені застосовувати власні кроки", - заявила представник США.

У цьому зв'язку повідомляється, що американська делегація в понеділок поширила серед членів Радбезу проект резолюції з вимогою оголосити негайне введення режиму припинення вогню тривалістю протягом наступних 30-ти днів. При цьому документ містить звернення до генерального секретаря ООН терміново відпрацювати пропозиції для моніторингу за режимом припинення бойових дій, а також пересування мирних громадян. 

Читайте також: Авіація Асада розбомбила ясла в Ідлібі, десятки поранених

Якщо ж окремі країни в Раді Безпеки знову заблокують документ, США "залишаються в готовності до дій", наголосила американський дипломат. Вона нагадала, що торік Сполучені Штати рознесли ракетним ударом повітряну базу сирійського уряду, звідки була здійснена хімічна атака.

"Це не той шлях, якому ми віддаємо перевагу, але ми вже продемонстрували, що оберемо його, і ми готові його обрати", - заявила представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-