У 2017 році в Сирії загинуло більше дітей, ніж коли-небудь – генсек ООН

У 2017 році в Сирії загинуло більше дітей, ніж коли-небудь – генсек ООН

Укрінформ
Впродовж 2017-го року в Сирії загинуло більше дітей, ніж в будь-який інший період війни в цій країни, яка триває з 2011 року.

Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи в понеділок у Раді Безпеки ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте мені звернути увагу лише на один абсолютний факт у період цієї найгарячішої річниці (військових дій – ред.). У 2017 році в Сирії було вбито більше дітей, ніж у будь-який інший рік з початку війни", - підкреслив глава Організації.

Читайте також: Сирійські повстанці погодилися на евакуацію поранених зі Східної Гути - ЗМІ

У цьому зв'язку він висловив глибоке засмучення у зв'язку із втратами та постійними стражданнями сирійського народу.

"І я глибоко розчарований усіма тими, хто з року в рік, своїми діями чи бездіяльністю, навмисно або через байдужість, дозволив цьому статися", - наголосив Гутерріш.

За його словами, "Сирія стікає кров'ю як зсередини, так і ззовні". Він закликав Раду Безпеки ООН покласти край стражданням сирійського народу та досягти політичного рішення конфлікту. "І ця Рада несе особливу відповідальність", - підкреслив генеральний секретар ООН.

Читайте також: Війська Асада заблокували повстанців у трьох містах - правозахисники

У цьому зв'язку він наголосив на необхідності негайного припинення вогню в Сирії протягом обумовленого попередньою резолюцією терміну - 30 днів для того, щоб припинити насильство в цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-