Війська Асада заблокували повстанців у трьох містах - правозахисники

Війська Асада заблокували повстанців у трьох містах - правозахисники

Укрінформ
Сирійським урядовим силам, очевидно, вдалося поділити підконтрольну повстанцям Східну Гуту на три частини, а також заблокувати два стратегічно важливі міста країни.

Про це повідомляє правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини", SOHR. 

"Силам режиму вдалося досягти прогресу в рамках їх нападу, що триває, їх просування блокує дорогу між північною частиною Східної Гути, яка включає міста Дума і Хараста. Також силам режиму вдалося досягти прогресу..., що дало їм змогу відокремити міста один від одного і контролювати решту району; таким чином, режим ізолював Думу і Харасту один від одного і водночас ізолював їх від Східної Гути", - йдеться у повідомленні.

Організація пише про інтенсивний повітряний і наземний обстріл напередодні, який супроводився боями між представниками "Джейш Аль-Ісламу" і силовими структурами разом з бійцями як з числа громадян Сирії, так й іноземців під керівництвом Сухайл Аль-Хасана і під командуванням російських офіцерів і радників. Це призвело до зростання людських жертв з обох боків. Раніше SOHR зафіксувала загибель щонайменше 146 представників силових структур, включаючи офіцерів, які були вбиті протягом двох тижнів після початку воєнної операції у Східній Гуті, передмісті Дамаска, після нападу на неї сил режиму на чолі з російськими офіцерами і військовими радниками. З боку повстанців SOHR зафіксував загибель 118 бійців.

Читайте також: Сирійські війська посилили наступ на повстанців у Східній Гуті

Всього, за даними організації, у Східній Гуті за 21 день повітряних атак і артилерійського обстрілу проти цього інших населених пунктів загинуло щонайменше 1099 цивільних осіб, включаючи 227 дітей і 154 жінок. Поранення дістали 4378 людей з числа цивільного населення. 

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-