В Японії вшановують пам'ять жертв Фукусіми

В Японії вшановують пам'ять жертв Фукусіми

Укрінформ
В Японії у неділю вшановують пам'ять жертв землетрусу, цунамі та аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1". 

О 14:46 за місцевим часом  - у момент, коли сталася трагедія сім років тому, - країна згадала хвилиною мовчання близько 18,5 тисячі загиблих 11 березня 2011 року, повідомляє DW

"Меморіальні служби були проведені в Токіо та в регіоні Фукусіма. Жителі зібралися вздовж узбережжя, щоб вшанувати загиблих", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе під час меморіальної церемонії заявив, що реконструкція зруйнованого під час землетрусу житла відбувається швидкими темпами, але багато людей все ще залишаються переселенцями.

Читайте також: На АЕС "Фукусіма" хочуть пустити туристів

Сім років тому руйнівний землетрус магнітудою 9 та цунамі призвели до зупинки систем охолодження на атомній електростанції "Фукусіма-1". Внаслідок цього розплавилося кілька ядер реакторів, на станції сталася низка вибухів та великий витік радіації в атмосферу.

Аварію на "Фукусімі-1" називають найбільшим атомним інцидентом з часів катастрофи на Чорнобильській АЕС. Після неї понад 120 тисяч людей були змушені залишити свої домівки в забрудненій місцевості. Десятки тисяч людей досі мешкають в тимчасовому житлі, а майже 50 тисяч не можуть повернутися додому. З часу трагедії померло понад 3500 постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-