Хакери шукали у мережах німецького МЗС файли про Україну і Brexit - ЗМІ

Хакери шукали у мережах німецького МЗС файли про Україну і Brexit - ЗМІ

Укрінформ
Хакери, які вчинили атаку на захищені мережі німецького уряду, серед іншого полювали за документами, що стосуються переговорів ЄС з Великою Британією щодо Brexit, а також щодо України.

Про це повідомляє в суботу видання Spiegel.

«Серед вкрадених документів були записи переговорів ЄС з Україною і Білоруссю», - інформує видання з посиланням на свої джерела.

Spiegel зазначає, що витік даних під час хакерської атаки був, однак знаходився під контролем, оскільки на той момент німецькі органи безпеки вже знали про атаку.

Крім того, нападники цікавилися ходом переговорів Європейського Союзу з Великою Британією щодо Brexit.

Всього хакерам вдалося «викрасти» у німецького МЗС не менше 6 файлів.

Також, за даними видання, було проникнення в базу даних авіапасажирів, Passenger Name Record, проте в МВС Німеччини це спростовують.

База даних авіапасажирів знаходиться на стадії тестування і повинна буде, починаючи з травня, зберігати протягом 5 років докладні персональні дані на всіх авіапасажирів, які прибувають і вилітають з країн ЄС, з метою протидії тероризму.

У статті також зазначається, що експерти російської «Лабораторії Касперського» виявили, що російськомовні групи хакерів, особливо Turla і APT28, ефективно конкурують. Метою обох є в основному державні комп'ютери і військові об'єкти в Азії.

Втім, німецька влада уникає прямо вказувати на національну приналежність хакерської групи. Російська влада все заперечує.

Читайте також: ЗМІ: Хакери полювали за документами німецького МЗС

Як раніше повідомляв Укрінформ, німецькі спецслужби і експерти вважають, що атаку на сервери урядових структур ФРН вчинили російські хакери. Вона відбувалася  приблизно весь минулий рік і велася проти безпечної бази даних федерального уряду і органів безпеки, якою користуються як відомство канцлера, так і міністерства, відомства, бундестаг і бундесрат. Основними підозрюваними є контрольована російськими спецслужбами хакерська група АРТ28 і російська ж Turla.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-