Двох німецьких журналістів затримали на кордоні з Туреччиною

Двох німецьких журналістів затримали на кордоні з Туреччиною

Укрінформ
На кордоні з Туреччиною грецька поліція затримала двох німецьких журналістів, якби нібито знімали репортаж про біженців для німецького телеканалу.

Про це пише Deutsche Welle.

"Німецьких журналістів затримали у Греції на кордоні з Туреччиною. Посольство ФРН у Афінах підтвердило затримання німців - чоловіка і жінки. Вони нібито знімали репортаж про біженців для німецького телеканалу", - йдеться у повідомленні.

Про затримання двох німецьких представників мас-медіа у Греції біля турецького кордону повідомила у п'ятницю, 9 березня, грецька поліція.

Правоохоронці заявили, що журналісти були затримані у зоні, на доступ до якої треба мати спеціальний дозвіл. Пізніше цю інформацію підтвердили у посольстві ФРН в Афінах і додали, що йдеться про затриманих 33-річну жінку та 31-річного чоловіка.

Затримані, своєю чергою, стверджують, що працюють на німецький телеканал ARD. За їхніми словами, вони готували репортаж про біженців, які повертаються додому з Німеччини. Журналісти працювали без дозволів, які необхідні для роботи на цій території. 

Журналістів у суботу допитуватиме прокурор. За повідомленням ARD, ймовірність їх звільнення висока. Водночас ARD не підтверджує, що затримані є працівниками цього телеканалу або які працювали за його дорученням.

Читайте також: Amnesty вимагає розслідувати напади на маршах за права жінок

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що знає про цю справу і надаватиме затриманим консульську допомогу, інформує агенція dpa.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-