Собчак запевняє, що не агітуватиме в Криму

Собчак запевняє, що не агітуватиме в Криму

Укрінформ
Кандидат у президенти РФ Ксенія Собчак розраховує здійснити поїздку у Крим до виборів, агітації у ході поїздки не буде.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на прес-секретаря кандидата Ксенію Чудинову.

"Хотілося б (поїхати у Крим - ред.) до виборів. Хотіли зустрітися з кримськими татарами і жителями Криму, щоб зрозуміти їх проблеми, почути їх", - сказала Чудинова.

За її словами, агітації у ході поїздки не буде, а заявка на відвідування півострова була відправлена до посольства України ще 28 лютого. Напередодні сама Собчак повідомляла, що звернулася в українське посольство з проханням дозволити їй відвідати Крим.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав намір кандидата у президенти Росії Собчак поїхати в Крим "для ведення нелегітимної кампанії на окупованій території" політичною шизофренією. За словами глави української дипломатії, для спілкування з кримськими татарами треба їхати у Київ і зустрітися з представниками Меджлісу. 

Читайте також: Собчак можуть на п'ять років заборонити в'їзд до Криму - Джапарова

Зі свого боку, перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова не виключила можливість отримання Собчак дозволу на в'їзд до Криму через материкову територію України у разі особистої подачі нею документів у Державну міграційну службу України і за умови відсутності зафіксованих фактів порушення законодавства в частині перебування в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-