США не планують втручатися у справу Насті Рибки

США не планують втручатися у справу Насті Рибки

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не планують втручатися у справу затриманої в Таїланді Анастасії Вашукевич, більш відомої з розслідування російського опозиціонера Олексія Навального як Настя Рибка.

Про це заявила речник Державного департаменту США Хезер Науерт на прес-брифінгу. 

За її словами, представники американського дипломатичного корпусу в Таїланді опікуватися нею не будуть.

"Ми підтримуємо та допомагаємо американським громадянам. Вона – не є громадянкою США", - зазначила речник.

"Звичайно ж, ми знаємо про її арешт. Більше інформації про її справу має російська влада. Безперечно, додаткова інформація має бути у тайської поліції та місцевої влади, але ми виходимо з того, що маємо", - додала Науерт.

Читайте також: Скандальна Настя Рибка попросила допомоги у спецслужб США

На коментар журналіста про те, що жінка обіцяла поділитися інформацією про втручання Росії у вибори американського президента і влада має цим скористатися, речник зазначила: "Уся ця історія – дуже дивна. Жінку затримали там. Я впевнена, якщо з’явиться щось, що має викликати наш інтерес, влада Таїланду обов’язково нас поінформує".

Як повідомляв Укрінформ, Настя Рибка заявила про готовність надати подробиці втручання Росії у вибори президента США, якщо їй допоможуть із звільненням з-під арешту в Таїланді. Вона попросила політичного притулку в США, передавши відповідний лист до американського посольства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-