Меморіал оприлюднив список політв'язнів у Росії

Меморіал оприлюднив список політв'язнів у Росії

Укрінформ
Кількість політв'язнів у Росії, включно з незаконно позбавленими волі в окупованому Криму, за останні 4 місяці збільшилася на 26 осіб і досягла 143.

"Актуальний списку політв'язнів" та "Актуальний список незаконно позбавлених волі у зв'язку з реалізацією права на свободу віросповідання" опубліковані у вівторок правозахисним центром "Меморіал".

До оновленого списку політв'язнів увійшли 143 особи, із них 46 переслідуваних виключно за політичними мотивами і 97 - з релігійних. Список, у першу чергу, поповнився особами, позбавленими волі у зв'язку з реалізацією права на свободу віросповідання. Це жителі Татарстану і окупованого Криму, звинувачені по справі релігійної організації "Хізб ут-Тахрір", яку російська влада визнала терористичною і заборонила її діяльність на території країни.

Читайте також: РФ відмовилася віддати Україні ще трьох політв'язнів - Клиха, Карпюка та Чирнія

До списку "Меморіалу" також увійшли опозиційний активіст Марк Гальперін, глава чеченського представництва центру Оюб Тітієв та ще кілька осіб.

При цьому правозахисники відзначають, що за останні чотири місяці кілька осіб отримали свободу - це, зокрема, "в'язні Болотної" Максим Панфілов і Дмитро Бученков, математик Дмитро Богатов, історик Юрій Дмитрієв і Юрій Кулій, засуджений у справі про антикорупційну акцію 26 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-