Фінляндія обіцяє ще раз придивитися до

Фінляндія обіцяє ще раз придивитися до "Північного потоку-2"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні наголошує, що рішення Стокгольмського арбітражного суду мають виконуватись усіма сторонами.

Про це він заявив на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення Стокгольмського арбітражного суду повинні виконуватися», - зазначив Сойні.

Окрім того він зауважив, що Фінляндія продовжуватиме «дуже уважно стежити» за тим,  як розгортатиметься ситуація навколо будівництва проекту “Північний потік-2”.

Читайте також: Порошенко обговорив газовий шантаж Газпрому з міністром оборони Швеції

Сойні наголосив, що  «Північний потік» пролягає не через територіальні води Фінляндії, «а через її економічну зону». «Ми в будь-якому разі вважаємо, що до цього проекту треба буде дуже уважно придивлятися зокрема з тим, щоб він повністю відповідав умовам Третього енергетичного пакету Європейського Союзу», - підкреслив голова МЗС Фінляндії.

Сойні також зазначив, що  Фінляндія підтримує  Україну в її політиці надійного транзитера газу до Європи.

Як повідомлялося, раніше Президент Петро Порошенко під час зустрічі з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хультквістом заявив, що відмова “Газпрому” виконувати рішення Стокгольмського арбітражного суду і контракту із постачання газу в Україну дає додаткові підстави задуматися, наскільки є обгрунтованим проект “Північний потік-2”.

Водночас Глава держави висловив сподівання, що країни Північної Європи, зокрема Швеція, Фінляндія, Данія відіграють “дуже важливу роль”, щоб не дати РФ використовувати інструменти газового шантажу проти ЄС і України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-