Польські магазини вигадали, як обійти заборону на торгівлю в неділю – ЗМІ

Польські магазини вигадали, як обійти заборону на торгівлю в неділю – ЗМІ

Укрінформ
Польські торговельні центри намагатимуться обійти заборону на торгівлю в неділю, стаючи об'єктами залізничної інфраструктури. 

Про це інформує Onet.pl.

Відповідно до закону, що набув чинності на початку березня, торгівля в неділю на вокзалах у Польщі не підпадає під заборонену. Відтак торговельні центри сподіваються, що відкриваючи об'єкти залізничної інфраструктури, вони зможуть обійти дію закону.

Зокрема, таким чином діятиме ТЦ у Гданську, поблизу якого розташований залізничний перон станції "Вжещ".

"Можу підтвердити, що ми офіційно змінили спосіб використання будинку і 9 березня ми станемо об'єктом залізничної інфраструктури", - заявив директор гданського ТЦ Анджей Клейн.

Читайте також: У Польщі набула чинності заборона торгувати в неділю

Як повідомлялося, у Польщі з 1 березня набув чинності закон, яким передбачається поступова заборона на торгівлю в неділю у торговельних центрах та супермаркетах в 2018-2019 роках, та повна заборона - з 2020 року. Згідно з законом, з 1 березня 2018 року торгівля вестиметься лише у першу й останню неділю місяця, а у другу і третю - вона буде заборонена.

З 1 січня 2019 року торгівля здійснюватиметься лише в останню неділю місяця. А з 1 січня 2020 року в неділю діятиме повна заборона на торгівлю, за виключенням обраних семи неділь в році. Зокрема, заборона на торгівлю не діятиме у дві неділі перед Різдвяними святами, одну неділю перед Великоднем і в останні неділі січня, квітня, червня і серпня.

Водночас заборона на торгівлю в неділю не поширюватиметься, зокрема, на ринки з сільськогосподарською продукцією, пекарні, магазини, які спеціалізуються на продажі кондитерських виробів та морозива, квіткові магазини та об'єкти ритуальних послуг. Законом також дозволятиметься торгівля в неділю на вокзалах, аеропортах та автозаправках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-