У Польщі вшановують пам'ять українців, розстріляних у 1945 році

У Польщі вшановують пам'ять українців, розстріляних у 1945 році

Укрінформ
У селі Павлокома в Польщі проходять скорботні заходи, присвячені роковинам розстрілів 366 українців підрозділами польського підпілля в березні 1945 року.

Участь у заходах бере українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, повідомляє МЗС у Facebook

"Міністр (Клімкін — ред.) бере участь у скорботних заходах з вшанування пам'яті українців, які трагічно загинули 3-го березня 1945 року в с. Павлокома, де місцева польська самооборона та підрозділи Армії Крайової під командою поручника Юзефа Бісса розстріляли 366 українців, серед них 157 жінок та 59 дітей віком до 14 років", - ідеться в повідомленні.

Виступаючи на заходах, міністр запевнив, що Україна пам’ятає кожного загиблого тоді українця.

"Для мене Павлокома - це людське тепло. Будемо пам'ятати і шанувати кожного українця, який загинув тут. Ми всі разом. Ми вас не зрадимо. Слава Україні!”, - цитує слова Клімкіна прес-служба МЗС у Twitter

Він також зазначив, що "ми пишаємося спільною історією, своїми героями. Ми пам'ятаємо та йдемо вперед! Ми єдині і рішучі як ніколи".

Читайте також: Ніхто не має вказувати українцям, які події історії маємо шанувати - Клімкін

Як відомо, 2-3 березня 1945 року відділ польської Армії крайової під керівництвом поручника Юзефа Бісса (псевдо "Вацлав") разом з групами навколишніх польських сіл напали на село Павлокому. Підрозділи польської Армії крайової розстріляли 366 українців. Врятувались лише 36 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-