Ніхто не має вказувати українцям, які події історії маємо шанувати - Клімкін

Ніхто не має вказувати українцям, які події історії маємо шанувати - Клімкін

Укрінформ
Спільна історія українців і поляків має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій. І кожна нація має право на своїх героїв.

Про це заявив на прес-конференції у Львові міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сторінки українсько-польської історії мають бути діалогом істориків. Ми готові розмовляти і розмовляємо з поляками, як з друзями. Свої легенди вони ніколи нам не нав'яжуть. Історію маємо залишити в історії. В українців та поляків ще багато викликів у майбутньому», – сказав Клімкін.

Він наголосив, що ніхто не повинен вказувати українцям, яких героїв вони мають шанувати.

«Ніхто, я наголошую, ніхто не може вказувати нам, які події нашої історії ми шануємо або засуджуємо. Кожна нація дивиться на свою історію через певні окуляри. Але історія, тим більше спільна наша з поляками, має бути предметом діалогу істориків, а не політичних маніпуляцій», - зазначив Клімкін.

Читайте також: Клімкін: Газпром підвищує ставки, як у покері, але незрозуміло, з ким грає

Як повідомлялося, у Львові міністр зовнішніх справ взяв участь у покладанні квітів до меморіалів воїнам УПА та до польських військових поховань на Личаківському кладовищі. А 3 березня Павло Клімкін очолить делегацію із представників від Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини на вшануванні пам`яті жертв Павлокоми на території Польщі, де в 1945 році солдати Армії крайової розстріляли 366 українців, в тому числі, жінок і дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-