Пентагон: Путін не здивував США заявами щодо нових ракет

Пентагон: Путін не здивував США заявами щодо нових ракет

Укрінформ
Оборонне відомство США має інформацію про ракетно-ядерні та інші військові розробки російської сторони, про які заявив у четвер президент Росії Володимир Путін.

З відповідною заявою виступила на брифінгу в той же день речниця Пентагону Дана Уайт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не здивовані цими заявами, і американський народ має бути впевнений, що ми повністю підготовлені", - зауважила представник американського міноборони.

Читайте також: Путін заявив про успішні випробування ядерної зброї, "аналогів якій немає"

Уайт також підкреслила, що американські системи ПРО "ніколи не були спрямовані проти них", маючи на увазі РФ. За її словами, протиракетна оборона Сполучених Штатів націлена проти країн-ізгоїв.

"Нам потрібно гарантувати, що ми маємо надійне ядерне стримування, і ми впевнені в цьому й готові захищати країну незалежно від загроз", - наголосила представник оборонного відомства США.

Читайте також: Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

Вона зазначила, що Сполучені Штати продовжують спостерігати за ракетно-ядерними програмами Росії, а озвучені Путіним загрози вже були враховані в ядерній доктрині США, оприлюдненій на початку лютого.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Росії Володимир Путін під час послання Федеральним зборам РФ презентував новий арсенал ядерної зброї, який, за його словами, значно збільшує військовий потенціал РФ.

Читайте також: У МЗС заявляють, що Росія погрожує ядерними ударами

Зокрема, він оголосив про нову МБР "Сармат", гіперзвуковий комплекс, крилату ракету з ядерною енергоустановкою та підводний дрон з ядерним озброєнням на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-