Німецькі депутати вимагають пояснень від уряду щодо атаки хакерів із РФ

Німецькі депутати вимагають пояснень від уряду щодо атаки хакерів із РФ

Укрінформ
У Бундестазі відбудеться спеціальне засідання профільного комітету, присвячене вторгненню російських хакерів у цифрові мережі німецького уряду.

Про це повідомляє DW.

"Депутати німецького Бундестагу вимагають від федерального уряду пояснень щодо вторгнення російських хакерів у цифрові мережі уряду ФРН. Профільний комітет парламенту анонсував спеціальне засідання в четвер, 1 березня, для обговорення ситуації", - йдеться в повідомлені з посиланням на dpa.

За даними джерел агенції, хакерська атака тривала до 28 лютого.

"Успішна кібератака чітко вказує, що цифрові мережі уряду недостатньо захищені. Позаяк ці дані надважливі, така ситуація є неприйнятною", - наголосив речник комітету Мануель Геферлін (Manuel Höferlin). 

Читайте також: Експерт не виключає кібернападів російських хакерів по всій Європі

На зібранні очікують представників міністерств внутрішніх справ, оборони та закордонних справ ФРН, а також держслужб з питань цифрової безпеки, які мають дати депутатам роз'яснення.

Речник з питань IT фракції соціал-демократів Єнс Ціммерманн (Jens Zimmermann) у Twitter закликав федеральний уряд надати Бундестагу повну інформацію щодо кібератак. З аналогічним закликом виступили і у фракції Зелених. Заступник глави останньої, Константін фон Нотц (Konstantin von Notz) чекає, що уряд роз'яснить, які дані опинилися під атакою і "наскільки погана ситуація з ІТ-безпекою в країні".

Як стало відомо напередодні, хакери APT28 проникли в так звану "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), яка використовується Відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами та службами безпеки, але також Бундестагом та Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні.

ІТ-експерти країн Заходу пов'язують угруповання APT28 з Росією, але однозначні докази "російського сліду", як і здебільшого у випадку кібератак, поки що відсутні. Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, в здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року. Тоді зловмисники отримали доступ до 14 серверів, серед яких був і головний сервер системи з усіма даними для доступу до внутрішньої мережі парламенту. Німецькі спецслужби виходять із того, що за атакою стоять хакери, пов'язані з урядовими структурами Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-