Експерт не виключає кібернападів російських хакерів по всій Європі

Експерт не виключає кібернападів російських хакерів по всій Європі

Укрінформ
Кібератака на один з німецьких урядових ресурсів могла бути частиною великого організованого шпигунського нападу на країни Євросоюзу.

Таку думку висловив у четвер, 1-го березня, Бенджамін Рід, керівник американської аналітичної команди при компанії FireEye, пише DW.

На його думку, за атаками на особливо захищені мережі федерального уряду Німеччини стоїть хакерське угруповання APT28.

"Вже впродовж кількох місяців ми спостерігаємо, що угруповання APT28 цілеспрямовано нападає на сайти міністерств оборони та закордонних справ країн ЄС, а також намагається домогтися доступу до захищених систем", - сказав Рід.

Читайте також: Російських хакерів підозрюють у зломі серверів уряд ФРН

Такі припущення були зроблені завдяки деяким електронним листам - так званого "фішингу", які були виявлені в останні місяці. Фахівці FireEye пов'язують угрупування APT28 з російськими офіційними особами. На думку Ріда, мова йде "безумовно не про звичайне угруповання хакерів-злочинців, які діють з фінансових міркувань".

"Вибір цілей, застосовувані методи, тривала "витримка" - все це ясно вказує на участь державних відомств, а також на держфінансування, - додає Рід. Яка саме спецслужба стоїть за APT28, до кінця не зрозуміло, проте участь російських органів для нас безсумнівна".

Читайте також: Російські «іхтамнети» в інтернеті: масштаби вражають

Нагадаємо: у середу в МВС Німеччини заявили про "інцидент у сфері безпеки", який зачепив "інформаційні технології і федеральні мережі". Німецькі спецслужби вважають, що російські хакери здійснили атаку на сервери урядових структур ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-