Канада засудила роль Росії у Сирії – Фріланд

Канада засудила роль Росії у Сирії – Фріланд

Укрінформ
Канада закликає усі сторони конфлікту у Сирії дотримуватися режиму припинення вогню та не перешкоджати руху гуманітарних вантажів.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада закликає до повного виконання резолюції Радбезу ООН стосовно гуманітарного перемир'я у Сирії, у тому числі в Східній Гуті. Усім сторонам важливо безумовно дотримуватися режиму припинення вогню, аби зупинити вбивства цивільних й допустити доставку гуманітарних вантажів», - сказала Фріланд.

Читайте також: Експерти ООН викрили зв'язок між КНДР і хімічною зброєю в Сирії

Вона наголосила, що Канада «дуже занепокоєна через інформацією про порушення перемир'я менш, ніж за 48 годин після того, як про нього було домовлено».

«Канада засуджує підхід режиму Асада та його союзників: Росії та Ірану. Режим діє проти цивільних та громадських установ, таких як: школи та лікарні – й використовує тактики облоги та голоду, хімічну зброю та бочкові бомби», - зауважила глава МЗС Канади.

Фріланд також відзначила мужність сирійських «білих шоломів» та нагадала про обов'язок захищати цивільних, визначений міжнародним гуманітарним правом.

Читайте також: Організація із заборони хімзброї розслідуватиме атаки у Східній Гуті - ЗМІ

Нагадаємо: у суботу, 24 лютого, Рада Безпеки ООН одностайно підтримала за резолюцію, що передбачає 30-денне припинення вогню в Сирії та доправлення гуманітарної допомоги і евакуацію мирного населення, зокрема, зі Східної Гути.

Як заявили в Центрі моніторингу, за останній тиждень жертвами бомбардувань стали близько 500 мирних жителів, включаючи 121 дитину.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-