Екс-посол США розповів, як будуть вводитися нові санкції проти Росії

Екс-посол США розповів, як будуть вводитися нові санкції проти Росії

Укрінформ
Введення нових санкцій США проти Російської Федерації неминуче, як би не хотілося президентові Трампу вберегти відносини з Москвою в позитивному ключі.

Про це розповіді в інтерв'ю "Голосу Америки" екс-посол США в Росії Майкл Макфол.

"Думаю, в кінцевому підсумку нові санкції будуть введені. Цей процес йтиме повільно, оскільки вона (адміністрація) явно не хоче цього робити", - зазначив колишній високопоставлений американський дипломат.

Читайте також: МЗС робить все можливе, щоб Москві не вдалося закрити тему Криму назавжди

При цьому він висловив думку, що сам президент Трамп "дуже не хоче запроваджувати нові санкції". Однак після офіційних звинувачень Міністерства юстиції США проти 13-ти росіян і трьох організацій у втручанні в американські вибори, глава Білого дому перебуває під серйозним політичним тиском, сказав експерт.

"Після цього обвинувального висновку відсутність дій буде ознакою слабкості, і я знаю, що в адміністрації Трампа є ті, хто виступає за введення нових санкцій. Тому я очікую, що з часом це відбудеться", - зазначив Майкл Макфол.

Читайте також: РФ залишиться під санкціями до повернення Криму під контроль України – Йованович

Як повідомляв Укрінформ, в серпні минулого року, після майже одноголосного схвалення в Конгресі США, президент Трамп затвердив Акт протидії супротивникам Америки шляхом санкцій. Закон, зокрема, наказує адміністрації прийняти новий пакет обмежувальних заходів проти РФ як противника Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-