Верховний суд РФ підтвердив відмову знімати Путіна з виборів

Верховний суд РФ підтвердив відмову знімати Путіна з виборів

Укрінформ
Верховний суд Росії відхилив апеляційну скаргу Ксенії Собчак на визнання законної реєстрації Володимира Путіна кандидатом в президенти. 

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Постанову першої інстанції Верховного суду залишити без зміни, апеляційну скаргу заявника без задоволення", - оголосила суддя.

Таким чином, рішення першої інстанції набрало чинності. Мотивувальна частина рішення Верховного суду буде готова впродовж трьох днів.

Раніше, 16 лютого, Верховний суд визнав законною реєстрацію Володимира Путіна на виборах президента і відхилив позов Собчак, яка теж балотується на пост глави держави.

У своїй заяві Собчак вказувала, що Путін "не має права висуватися і бути зареєстрованим в якості кандидата в президенти", оскільки неодноразово обіймав цю посаду. Крім того, як заявила в позові Собчак, Путін "формально обіймав посаду голови уряду" з 2008 по 2012 роки, не маючи законної можливості утретє висунутися на пост президента.

Як відомо, Путін керує Росією з 2000 року. 13 років він провів на посту президента країни, ще чотири роки - на посаді голови російського уряду, коли номінальним главою держави був Дмитро Медведєв.

Читайте також: Суд повернув заяву Собчак і залишив Путіна у "списку"

Вибори президента Росії призначені на 18 березня. Всього у бюлетені буде вісім кандидатів, включаючи діючого главу держави. Опозиціонер Олексій Навальний до виборів не допущений. У зв'язку з цим він закликав до «страйку виборців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-