Екс-канцлер Австрії: Кошти за лобізм України отримував, але не від Манафорта

Екс-канцлер Австрії: Кошти за лобізм України отримував, але не від Манафорта

Укрінформ
Колишній канцлер Австрії Альфред Гузенбауер заперечив підозри в незаконному лобізмі на користь екс-президента України Віктора Януковича.

Водночас Гузенбауер, який очолював австрійський уряд у 2007-2008 роках, підтвердив австрійській інформаційній агенції APA, що усе ж здійснював "оплачуване" лобіювання для сприяння зближенню між Україною та Європейським Союзом у 2012 та 2013 роках, повідомляє Deutsche Welle.

"Проте він (Гузенбауер - ред.) заперечив, що очолював так звану Габсбурзьку групу політиків, учасникам якої таємно платив колишній політтехнолог Януковича Пол Манафорт. Гузенбауер повідомив, що кілька разів зустрічався з Манафортом, у тому числі під час подорожей до США, але нічого не знав про його незаконне лобіювання", - йдеться у повідомленні.

Раніше спецпрокурор США Роберт Мюллер звинуватив Манафорта у підкупі колишніх європейських високопосадовців в інтересах колишньої влади в Україні. Манафорт, згідно зі звинуваченням, заплатив екс-посадовцям, в тому числі "колишньому канцлерові однієї з європейських країн", понад два мільйони євро за те, щоб вони публічно давали нібито незалежні оцінки діям уряду України в період президентства Януковича. Кошти виплачувалися від імені української Партії регіонів діячам з "Габсбурзької групи", що працювала в 2012-2013 роках.

Читайте також: Суд відпустив Манафорта з-під домашнього арешту на похорон

Як повідомлялося, загалом в обвинувальному висновку проти Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейса - 32 пункти. Зокрема, Манафорта обвинувачують у спробах здійснення банківського шахрайства, а також приховуванні доходів з іноземних джерел і відмиванні через офшорні рахунки до 30 мільйонів доларів за допомогою Гейтса. За цими даними, обидва з 2010-го по 2014 рік усвідомлено подавали неправдиві податкові декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-