Німеччина дає €10 мільйонів на допомогу жителям Східної Гути у Сирії

Німеччина дає €10 мільйонів на допомогу жителям Східної Гути у Сирії

Укрінформ
Уряд Німеччини виділить Міжнародному комітету Червоного Хреста екстрену матеріальну допомогу у розмірі 10 млн євро на допомогу жителям сирійського регіону Східна Гута.

Про це повідомляє DW.

"Уряд Німеччини занепокоєний загостренням обстановки в сирійському регіоні Східна Гута, охопленому громадянською війною. У зв'язку з цим міністр закордонних справ Зігмар Габріель пообіцяв Міжнародному комітету Червоного Хреста екстрену матеріальну допомогу у розмірі 10 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Габріель зв'язався з Москвою і Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррішем, виступивши за евакуацію зі Східної Гути сімей з дітьми. Глава німецької дипломатії заявив про готовність Німеччини зробити все можливе, щоб захистити мирних жителів регіону, якщо не вийде незабаром досягти угоди про припинення вогню.

У Раді Безпеки ООН на 22 лютого заплановано голосування щодо резолюції, яку внесли Швеція і Кувейт і яка пропонує ввести у Сирії 30-денний режим припинення вогню. За цей час планується евакуювати хворих і поранених, а також забезпечити населення продуктами і медикаментами.

Читайте також: Допомога "братському народу": РФ випробувала у Сирії 200 зразків озброєнь

Східну Гуту, яка перебуває під контролем опозиційних угруповань, вже кілька тижнів обстрілює сирійська армія. За даними правозахисної організації "Сирійська наглядова рада з прав людини", за минулі три дні в регіоні загинули сотні мирних жителів, ще більш як 1500 було поранено.

На тлі кровопролитних боїв у Східній Гуті канцлер ФРН Ангела Меркель закликала покласти край "бійні" у Сирії, відзначивши, що її заклик адресований не лише режиму Асада, але і його союзникам Росії і Ірану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-