Правозахисники з'ясували, хто проплатив збір підписів за Путіна

Правозахисники з'ясували, хто проплатив збір підписів за Путіна

Укрінформ
У РФ громадська організація, яка брала участь у зборі підписів за висунення Володимира Путіна кандидатом у президенти Росії, фінансується з держбюджету, що є порушенням закону.

Про це йдеться в доповіді руху на захист прав виборців «Голос» 

«Організація «Волонтери перемоги», що займалася збором підписів на підтримку висунення Володимира Путіна кандидатом в президенти, отримує значну фінансову та іншу матеріальну державну підтримку. Найбільші акції і заходи організації проходять при безпосередній участі федеральних відомств. У регіонах «Волонтери перемоги» існують переважно на базі бюджетних установ, включаючи ВНЗ, або інших громадських організацій, що мають держпідтримку, де їх координатори отримують зарплату», - йдеться у доповіді.

Правозахисники уточнюють, що фактично за рахунок бюджетних коштів створюється інфраструктура, необхідна для роботи організації, включаючи зарплати, приміщення і офісне обладнання, оскільки надання приміщень, засобів зв'язку, офісного обладнання, і оплата комунальних послуг для організацій, прямо залучених в агітаційну кампанію, є формами матеріальної підтримки кандидата.

Всього за Путіна було зібрано 1,6 млн підписів, а витрачено на це було, за даними ЦВК, близько 5 млн рублів, тобто ціна одного підпису склала трохи більше трьох рублів. На думку авторів доповіді, така ціна неможлива, якщо кандидат удавався до послуг платних збирачів. Правозахисники вважають, що штаб Путіна використав адміністративний ресурс.

Читайте також: Суд у Москві заарештував директора фонду Навального на 10 діб

У самій же організації «Волонтери перемоги» стверджують, що її активісти беруть участь в президентській кампанії за особистим бажанням.

Громадська організація «Волонтери перемоги» офіційно займається благоустроєм пам'ятних місць, організацією парадів перемоги і ходи «Безсмертний полк», а також допомогою ветеранам. На даний момент в ній перебувають більше 180 тисяч добровольців, йдеться на сайті організації. За два останні роки «Волонтери перемоги» отримали з федерального бюджету 127 млн рублів (приблизно 2,24 млн дол.)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-