В РФ старшим офіцерам видали мобільні з доступом до зашифрованих ліній

В РФ старшим офіцерам видали мобільні з доступом до зашифрованих ліній

Укрінформ
Міноборони РФ почало видавати офіцерам, які мають допуск до секретних документів, особливо захищені мобільні телефони російського виробництва вартістю 115 тисяч рублів кожен.

Про це пишуть "Известия" з посиланням на представників відомства.

«Армійським командирам, допущеним до документів «особливої важливості» (ОВ, вища категорія секретності в Росії), почали видавати вітчизняні захищені мобільні телефони. Апарати вартістю 115 тис. рублів($2 тис., - ред.) дозволяють через цивільні сотові мережі, у тому числі з-за кордону, виходити на зашифровані лінії військових комунікацій РФ», - говориться в повідомленні.

Стверджується, що мобільний телефон "Атлас" має вихід на зашифровані лінії, оснащений криптографічним захистом мовної інформації та екстреним стиранням ключів шифрування. Телефон працює в звичайних мережах GSM з sim—картами "Мегафону" — єдиного в Росії оператора, який має ліцензію на шифрований зв'язок. Нова модель телефону випускається обмеженою партією — близько ста штук на рік. При цьому складання робиться вручну і займає близько чотирьох місяців.

Читайте також: Росія відправила на окупований Донбас 74-й "гумконвой"

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела в Генштабі ВС Росії повідомляли про намір Міноборони обмежити використання смартфонів, замінивши їх на прості кнопкові телефони, щоб уникнути просочувань інформації. Крім того, в оборонному відомстві існують правила користування інтернетом, згідно з якими військовим рекомендовано перестати використовувати соцмережі і відключити у телефонах геолокацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-