КНДР зірвала зустріч з Пенсом за дві години до її початку - Reuters

КНДР зірвала зустріч з Пенсом за дві години до її початку - Reuters

Укрінформ
Північнокорейська делегація на Зимових іграх у Пхьончхані підтвердила намір проведення офіційної зустрічі з віце-президентом США Майком Пенсом, проте зірвала переговори буквально в останню мить.

Про це повідомило у вівторок американське інформагентство Reuters із посиланням на офіційні джерела в адміністрації віце-президента Сполучених Штатів.

"Віце-президент США Майк Пенс планував зустрітися з офіційними представниками Північної Кореї, включаючи сестру лідера КНДР Кім Чен Ина, під час перебування на Зимових олімпійських іграх у Південній Кореї, втім північнокорейська сторона скасувала (зустріч – ред.) в останній момент", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: КНДР не розуміє політику пряника, лише батога - Тіллерсон

Як зауважив з цього приводу глава адміністрації віце-президента Нік Айерс, КНДР погоджувалася на зустріч, сподіваючись, що віце-президент пом'якшить свій меседж щодо північнокорейської пропаганди під час Зимових олімпійських ігор. Але після того, як Пенс публічно засудив порушення прав людини в КНДР і оголосив про плани ввести нові економічні санкції, делегація КНДР уникла зустрічі або, "можливо, вони ніколи не були щирими щодо переговорів", зауважив Айерс.

При цьому уточнюється, що Пенс збирався зустрітися з делегацією Пхеньяна 10 лютого, однак північнокорейська сторона скасувала цей захід в односторонньому порядку за дві години до його початку.

Читайте також: КНДР не проти провести разом із Південною Кореєю зимові Азіатські ігри-2021

Запланована зустріч могла би стати першими переговорами високого рівня між адміністрацією Трампа та керівництва Пхеньяна на тлі гострого протистояння у зв'язку з розробкою КНДР ракетно-ядерних програм в порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-