Угорщина виступає проти обов'язкових квот для мігрантів

Угорщина виступає проти обов'язкових квот для мігрантів

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що обов'язкові квоти для мігрантів лише стимулюють їхні потоки, і закликає ЄС зосередитися на зміцненні зовнішніх кордонів.

Про це він заявив під час зустрічі у Софії зі своїм болгарським колегою Бойком Борисовим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Для Угорщини є неприйнятною форма розподілу мігрантів за обов'язковими для держав ЄС квотами. Обов'язкові квоти сприяють лише стимулюванню потоку мігрантів. Угорщина розробляє власну зустрічну пропозицію, відповідно до якої нам необхідно зосередитися не на розподілі біженців за квотами, а на зміцненні зовнішніх кордонів Євросоюзу", - заявив Орбан.

Читайте також: Франція не зможе прийняти всіх мігрантів - буде відбирати

Угорський прем'єр підкреслив при цьому, що він підтримує співпрацю із Туреччиною, у тому числі і підписані раніше угоди з питань розміщення мігрантів та зміцнення кордонів.

Орбан особливо наголосив на зусиллях уряду Болгарії щодо зміцнення зовнішніх кордонів Євросоюзу, вітаючи ініціативу проведення у Софії в травні нинішнього року міжнародної конференції з питань європейської інтеграції країн Західних Балкан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-