Франція не зможе прийняти всіх мігрантів - буде відбирати

Франція не зможе прийняти всіх мігрантів - буде відбирати

Укрінформ
Франція не в змозі прийняти всіх мігрантів, які подають заявки на отримання дозволу на проживання в країні, тому здійснюватиме відбір мігрантів.

Про це міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коломб повідомив у неділю в ході спілкування зі французькими ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми змушені проводити відбір, тому що ми не в змозі забезпечити майбутнє для всіх", - сказав міністр.

Він вказав на те, що з 2012 року кількість місць у центрах прийому для мігрантів подвоїлася. Кількість самих центрів зросла вдвічі.

"Кожен такий центр обходиться бюджету в два мільярди євро", - поінформував Коломб.

Читайте також: Прем'єр Польщі закликав поляків уникати висловлювань про антисемітизм

Міністр не вказав, чи розроблено наразі конкретний механізм відбору, але запевнив, що країна не може продовжувати приймати "постійно зростаючий міграційний потік".

Також посадовець бачить сенс у тому, щоб обмежити мігрантів, які їдуть до Франції з економічних причин, а заявки тих, хто просить притулку з політичних причин, розглядати у звичному порядку, без змін.

Торік Франція отримала 100 тисяч заявок про надання притулку, що на 7% більше, ніж в 2016 році. Причому в 2016 році заявок було на 23% більше, аніж в 2015-му. В січні 2018 року в країни свого походження було вислано на 295 більше мігрантів, ніж у січні 2017 року.

21 лютого Раді міністрів Франції буде представлений закон про мігрантів і біженців. Вже відомо, що в законі передбачено збільшення до 90 днів (у деяких випадках до 135) терміну розгляду справ про надання притулку, а також зменшення терміну для подачі апеляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-