Прем'єр Польщі закликав поляків уникати антисемітських висловлювань

Прем'єр Польщі закликав поляків уникати антисемітських висловлювань

Укрінформ
У Польщі потрібно уникати антисемітських висловлюваньизм, оскільки це “вода на млин ворогів Польщі”.

Про це під час відвідання в неділю міста Холм на південному сході Польщі заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я хотів би запросити усіх докласти зусиль до позитивного мислення, адже історія польсько-єврейських відносин за останні тисячу років була унікальною і позитивною, пояснювати це, уникати антисемітських висловлювань, бо вони є водою на млин наших ворогів, наших противників”,- заявив Моравецький.

Моравецький наголосив, що майже тисяча років спільного існування поляків та євреїв на польських землях є свідченням дуже хороших відносин між обома народами, аналогій чого не було більше ніде в Європі.

“Польща була найкращим місцем на світі для життя єврейської спільноти”, - констатував польський прем’єр.

Читайте також: Польща хоче прояснити свою позицію щодо "історичного" закону - Чапутович

Як повідомлялося, між Польщею та Ізраїлем виник дипломатичний скандал у зв'язку з прийняттям у Польщі змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі. Ними, зокрема, запроваджується кримінальне переслідування всіх, у тому числі й іноземців, за приписування польському народові відповідальності за злочини нацистів у роки Другої світової війни. Законом запроваджується також покарання за заперечення "злочинів українських націоналістів" у роки війни проти громадян Другої Речі Посполитої.

Крім Ізраїлю, положення закону викликали протести в Україні, а також стурбованість у США та Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-