Влада Македонії вирішила перейменувати аеропорт у Скоп'є

Влада Македонії вирішила перейменувати аеропорт у Скоп'є

Укрінформ
Влада Македонії вирішила перейменувати міжнародний аеропорт у Скоп'є "Александр Великий" та автотрасу, яка веде до кордону з Грецією.

Таке рішення оприлюднено в офіційному віснику уряду Македонії, повідомляє BalkanІnsight.

"Македонія незабаром почне замінювати старі вивіски "Александр Великий" в аеропорту Скоп'є та на автошляху E-75, що веде до Греції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, летовище матиме назву "Міжнародний аеропорт Скоп'є", а автомагістраль тепер називатиметься "Дружба" (Friendship).

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Греції та Македонії оприлюднили спільну заяву, згідно з якою вони зобов'язуються продовжити переговори, спрямовані на врегулювання давнього спору щодо назви Колишньої Югославської Республіки Македонія.

Спір між Грецією і Македонією щодо назви останньої триває з часів розпаду Югославії. На вимогу Афін Македонія була прийнята до ООН в 1993 році під назвою Колишня Югославська Республіка Македонія (КЮРМ), оскільки таку саму назву має одна з грецьких провінцій - історичний регіон Македонія, що межує з однойменною республікою.

Читайте також: Греція та Македонія продовжать переговори щодо назви під егідою ООН

Після перейменування македонський прем'єр-міністр Зоран Заєв сподівається завершити спір із Грецією, через який блокується вступ країни в НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-