Російські тролі розпалюють тему зброї у США після трагедії у Флориді - The Hill

Російські тролі розпалюють тему зброї у США після трагедії у Флориді - The Hill

Укрінформ
Після стрілянини в школі у Флориді американський Twitter переповнився дописами від ботів, яких асоціюють з російськими кампаніями впливу, на дуже контроверсійну тему в Сполучених Штатах – вільного обігу зброї.

Про це пише в п'ятницю американське впливове видання The Hill.

"Уже на наступний день після кривавої стрілянини в Південній Флориді, у мережі Twitter з'явився сплеск повідомлень з російських акаунтів про насильство із застосуванням зброї", - зазначається в публікації.

Подібні інциденти з масовими вбивствами, останній з яких стався в середу, часто спричиняють активні дискусії у США про контроль над зброєю, які видання називає "кардинально суперечливою політичною проблемою" в США. Російська інформаційна кампанія в соцмережах лише розпалює цю тему.

У якості доказу зазначається, що веб-сайт Hamilton 68, який відстежує дописи у Twitter, пов'язані з російськими кампаніями впливу, встановив тенденцію до збільшення кількості хеш-тегів і тем, таких як #Parkland, #guncontrolnow, #Florida та #guncontrol, а також імені нападника – Nikolas.

Читайте також: У США опублікували 200 тисяч видалених твітів російських тролів

Інший веб-сайт, Botcheck.me, який виявляє політичних і пропагандистських ботів, зазначає, що найбільш популярні двослівні фрази (крім "президент Трамп"), що почали з'являтися на наступний день після стрілянини, мали на увазі саме інцидент у Флориді.

При цьому встановлено, що деякі оператори ботів створюють хеш-теги й поширюють їх, допоки їх не підхоплять інші користувачі. Інші боти використовують хеш-теги, які вже є в мережі, щоб спробувати влізти в розмову та загострити її.

Як повідомлялося, в середу в старшій школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд (штат Флорида) сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомила про 17 загиблих і кілька десятків поранених. Нападником виявився 19-річний Ніколас Круз, який раніше навчався в цій школі та був виключений через поведінку. Стрілянина вчергове порушила серйозні суперечки про необхідність обмеження вільного обігу зброї в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-