Росія відмовилася платити ПАРЄ внесок за 2018 рік

Росія відмовилася платити ПАРЄ внесок за 2018 рік

Укрінформ
Рада Державної думи Росії не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на першого віце-спікера нижньої палати парламенту Івана Мельникова.

"Рада Думи прийняла рішення про сплату внеску за 2018 до бюджету міжнародних організацій. Це Міжпарламентська асамблея православ'я, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва, Міжпарламентський союз, Міжнародна федерація бібліотечних товариств і асоціацій і Секретаріат Парламентської конференції Балтійського моря. Як ви помітили, немає Парламентської асамблеї Ради Європи. На цьому хотів би акцентувати вашу увагу ", - сказав Мельников.

Він додатково пояснив, що це рішення було прийняте "відносно тієї частини, яка стосується ПАРЄ", а не загального внеску в Раду Європи.

Читайте також: Україна заявить в ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ про незаконність “виборів Путіна” у Криму

Як повідомлялося, раніше в російській Раді Федерації також заявили, що не збираються платити внески до Ради Європи у зв'язку з тим, що Росія не допущена до засідань Парламентської асамблеї Ради Європи.

Російська делегація була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 через окупацію Криму і дестабілізацію ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-