США і Китай домовилися спільно тиснути на Пхеньян

США і Китай домовилися спільно тиснути на Пхеньян

Укрінформ
Сполучені Штати і Китай підтвердили готовність продовжувати спільний тиск на режим у КНДР з метою припинення північнокорейською стороною небезпечних ядерних випробувань та ракетних пусків, що ставлять під загрозу мир у регіоні.

Про це йшлося під час зустрічі в Вашингтоні держсекретаря США Рекса Тіллерсона і члена Державної ради КНР Яна Цзечі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар США і член Державної ради Китаю підтвердили рішучість президента Трампа й президента Сі щодо продовження тиску на Північну Корею через реалізацію нею незаконних ракетно-ядерних програм", - зазначили в Держдепартаменті США за підсумками зустрічі.

Читайте також: Пхеньян на параді показав нові балістичні ракети

Крім того, як повідомили в американському відомстві, сторони обговорили "необхідність досягнення чесних і взаємних двосторонніх економічних відносин", а також взаємодії щодо припинення нелегального обігу наркотиків. Представники США й Китаю також підтвердили "важливість продовження конструктивних і продуктивних відносин", спрямованих на взаємодію у протистоянні спільним викликам та розв'язанні розбіжностей між двома країнами.

У Держдепі зазначили, що США і Китай домовились про подальше обговорення цих та інших питань у рамках дипломатичного та безпекового діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-