Пхеньян на параді показав нові балістичні ракети

Пхеньян на параді показав нові балістичні ракети

Фото
Укрінформ
Північна Корея представила нові міжконтинентальні балістичні ракети, випробування яких відбулося минулого року, і новий тип ракети малої дальності під час великого військового параду в четвер.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на  Reuters.

"У параді, присвяченому 70-річчю з дня заснування північнокорейської армії, взяли участь лідер КНДР Кім Чен Ин та інші високопоставлені посадовці. Зазвичай, цей парад відбувався у квітні, а цього разу напередодні церемонії відкриття зимової Олімпіади в сусідній Південній Кореї", - зазначає видання.

Читайте також: Верховна Рада засудила ядерні випробування КНДР

Північнокорейські державні засоби масової інформації транслювали цей парад і експерти змогли встановити, що вперше були офіційно показані ракети Хвасонг-14 і Хвасонг-15, випробування яких пройшли у 2017 році.

Хвасонг-14

Ракету Hwasong-14 КНДР двічі успішно випробувала у минулому році. Успішне випробування двоступінчатої ракети Хвасонг-15 відбулося у листопаді-2017. Аналітики вважають, що вона здатна досягти континентальної території США.

Хвасонг-15

На параді також помітили нову ракету малої дальності, яка базується на російській балістичній ракеті "Іскандер", а також має багато особливостей південнокорейської балістичної ракети "Hyunmoo-2".

нова ракета малої дальності

Експерти також відзначили, що на параді було значно менше танків та артилерії і більше ракет. Ймовірно, КНДР таким чином хоче продемонструвати розвиток своїх технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-