Шульц уже не претендує на крісло глави МЗС Німеччини – Welt

Шульц уже не претендує на крісло глави МЗС Німеччини – Welt

Укрінформ
Глава Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц готовий відмовитися від намірів очолити в новому уряді Великої коаліції Міністерство закордонних справ, претензії на яке висловив раніше цього тижня.

Про це повідомили у п'ятницю місцеві ЗМІ, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Після завершення коаліційних переговорів тиск на Мартіна Шульца всередині партії став надто великий: 62-річний політик відмовився від свого запланованого переходу до МЗС", - пише, зокрема, Welt.

Зазначається, що Шульц піддається дедалі більшій критиці з різних боків у зв'язку з різкими змінами курсу: одразу після виборів 24 вересня 2017 року він неодноразово заявляв про те, що не працюватиме в уряді Ангели Меркель, однак пізніше передумав і оголосив, що хотів би очолити зовнішньополітичне відомство.

Рейтинги популярності у екс-президента Європарламенту, який активно займався політикою у себе на батьківщині протягом останнього року, дуже низькі. Політик висловив у п'ятницю, 9 лютого, в Берліні побоювання, що дискусії навколо його персони можуть створити ризик успіху голосування членів партії з формування Великої коаліції. Такий уряд буде сформовано лише в тому разі, якщо за нього проголосує більшість з 464 тисяч членів партії. Результати голосування будуть оприлюднені 4 березня.

Читайте також: Велика коаліція в Німеччині: ЗМІ вже "роздають" міністерські портфелі

Як повідомив Укрінформ, голова Соціал-демократичної партії Шульц оголосив після завершення коаліційних переговорів в середу про те, що зніме з себе обов'язки глави партії 2 березня.

Тим часом ЗМІ активно обговорюють досить різку реакцію на події в партії з боку її колишнього керівника Зігмара Габріеля. Габріель, який поки ще є віце-канцлером і главою МЗС, звинуватив однопартійців і Шульца в неетичній поведінці. "Насправді лишається тільки жаль через те, якими стали в СДПН стосунки, і як мало значить слово", - сказав Габріель в інтерв'ю газетам медіагрупі Funke.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-